Het verhaal achter de Nepetune Fishing Softbaits

Midden in het Corona jaar 2021 besloot Job Vissenberg te stoppen met zijn bedrijf Vissenberg Hand Made Lures. Via sociale media kanalen zagen we dat hij wat spullen te koop had gezet en zo kwamen wij in het bezit van een aantal hoogwaardig aluminium mallen voor het maken van softbaits. Deze set was nog niet compleet en zo ontbrak er bijvoorbeeld een injector, zeg maar een hele grote injectiespuit. Een belangrijk stukje van de puzzel bij het maken van softbaits.

Several molds for softbait making

Injector

Dus werd er eerst een kleine enkele injector aangeschaft om wat te experimenteren met wat simpele kleuren. Dat smaakte naar meer en al snel kwam er een dubbele injector, zodat we ook meerkleurige softbaits konden gaan maken. Toen kwamen de glitters en groeide het kleurenpallet. Gedurende het eerste jaar kwamen er nog een aantal nieuwe mallen bij en werd er vooral veel geëxperimenteerd met het productie proces in het algemeen, want er zijn vele factoren die het verschil maken tussen een leuk zelfgemaakt aasje voor eigen gebruik en een kwaliteitsproduct voor de verkoop.

Over kleur mengen en gesmolten plastic

Het mengen van kleuren ging niet altijd even goed en soms werden er verschrikkelijke misbaksels gemaakt en andere keren werden we verrast door onszelf. Over misbaksels gesproken, je kunt schijnbaar ook plastic muffins bakken in de magnetron. 

Werken met gesmolten plastic brengt ook risico’s met zich mee en zo ging het een keertje mis met roeren met als gevolg een aantal flinke tweedegraads brandwonden op de arm en handen.

European-Pike-Masters-2021
European-Pike-Masters-2021

Aldoende leert men

Uiteindelijk kregen we ook meer grip op de creatieve kant van het proces en kwam er wat structuur in. Dit heeft geleid tot een mooie lijn met eigenzinnige nieuwe kleuren. Bewust hebben we ervoor gekozen om geen exacte kopieën van populaire softbaits te maken, want dan brengen wij niets nieuws. Natuurlijk, bepaalde kleuren combinaties zijn nu eenmaal gewoon goed en dus hebben ook wij een versie van de Junebug, Watermelon of Pumpkin Spice, maar dan wel op onze eigen manier.

Op het gebied van kleuren is er trouwens van alles mogelijk. Nieuwe poeder pigmenten van zogenaamde kameleon-verf (colour shifting) biedt vele creatieve mogelijkheden. Wellicht gaan we hier in de toekomst nog mee aan experimenteren.

Natuurlijk moest er ook gevist worden, want mooi betekend niet altijd goed. Wat ons verraste is dat we ook veel snoekbaars vingen, terwijl we eigenlijk voornamelijk baars verwacht hadden. Een aantal keren haakte we iets groots en dan was het weg onderlijn. Iedereen weet het, grote snoek gaat soms voor klein kunstaas. Toch blijft het lastig kiezen tussen subtiel en finesse vissen of dat risico van een mogelijke snoek af te dekken door een onderlijn en dan wellicht minder te vangen.

European-Pike-Masters-2021
European-Pike-Masters-2021
European-Pike-Masters-2021

Exclusief in de verkoop

Maar nu is het dan eindelijk zo ver dat we deze handgemaakte softbaits gaan verkopen en begint een nieuw hoofdstuk voor Neptune Fishing. 

Wij zijn zeer benieuwd wat jij ervan vindt.

insect-helligrammite
softbait-kreeft
serieus-visaas

De Mystery Box voor de roofvisser

We zijn steeds op zoek naar exclusief kunstaas, dat in kleine hoeveelheden wordt gemaakt. Daarom onze Mystery Box. Een assortiment waarmee ook jij kunt genieten van dit bijzonder visaas. Een cadeau aan jezelf of aan een ander.

Laat je eens verrassen! Verwen jezelf! Vis eens outside the box!